EUR: 345,75 Ft
CHF: 321,49 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Belföld

Hitler után újabb nácit emlegetett Gyurcsány embere

Egyre kínosabb magyarázkodásokra kényszerül László Imre, a XI. kerület Gyurcsány-párti polgármestere. A politikus korábban Adolf Hitlert dicsérte az önkormányzat testületi ülésén, ezúttal pedig egy másik háborús bűnöst, Josef Mengelét emlegette.

MTI/Kovács Tamás

– 1936-ban vagy ’37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után – hangoztatta Gyurcsány Ferenc embere. Nos, a polgármester úr nem volt eléggé tájékozott, ugyanis Hitler 1938-ban lett az „év embere” a magazinnál, amikor már számos rémtettet végrehajtott.


László Imre ezután kínos magyarázkodásba kezdett, melynek során a Heti TV-ben összekeverte Josef Mengelét Nelson Mandelával. Mindez felettébb kínos hiszen előbbi az auschwitzi koncentrációs tábor orvosa volt, aki a foglyokon végzett kísérleteivel várt hírhedté. Utóbbi pedig a faji megkülönböztetés egyik élharcosa, aki 27 év börtön után lett a Dél-afrikai Köztársaság első fekete elnöke.

Kapcsolódó Cikkek