2020. július 13., hétfő
Jenő

Belföld

Így lepték el a hajléktalanok Budapestet – Fotók!

Egyre inkább áldatlan állapotok uralkodnak a fővárosban, ami sajnos nagyon veszélyes is. Szinte azonnal visszatértek az utcákra a hajléktalanok, amint a veszélyhelyzet véget ért. 

A legtöbbjük rossz állapotban van, és maszkot sem hord. Egyetlen délelőtt készített a Ripost fotókat Budapesten, amikből kiderül, egyre durvább a helyzet. A Fővárosi Önkormányzat semmit sem tesz – az egyetlen ötletük, hogy 30 fős hajléktalanszállót csinálnak a Városháza műemléki épületéből – írja a lap.


A Ripost fotói sajnos magukért beszélnek.

Blaha Lujza tér

A Blaha Lujza téren tömegével ülnek a buszmegálló és az aluljáró közelében a hajléktalanok, de van, aki állandóra ideköltözött és fényes nappal is az utcán alszik. A környék bűzlik az alkoholszagtól és a cigifüsttől, így az arra járók inkább fejüket elfordítva rohannak tovább.


Fotó: Ripost

Nem tudjuk mire vélni a momentumos pártlogót ezen a mezítlábas, részeg hajléktalan férfin, aki már kora reggel nem tudja magáról, kicsoda: énekelve, dülöngélve „engedi át” a zebrán a villamosról leszállókat…

Fotó: Ripost

Nyugati pályaudvar

Szinte észre se veszik az autósok azt a férfit, aki több órája az aszfalton, egy elkerített részen lehajtott fejjel üldögél. Az aluljáróba is visszatérnek a hajléktalanok, és a lehajtott fejjel férfiakat leszólító prostituáltak.

Fotó: Ripost

Keleti pályaudvar

Beszédes és elszomorító kép: kik Budapest hősei most? Ez a férfi a Keleti pályaudvaron egy tábla alatt talált menedéket, itt tölti napjai nagy részét, úgy tűnik, neki ez az otthona…

Fotó: Ripost

II. János Pál pápa tér

Ha esik, ha fúj, a hajléktalanok nem mozdulnak. Hiába áztak bőrig, ugyanúgy aludtak tovább a földön a II. János Pál pápa téren péntek délelőtt. Egy részük láthatólag nem tudott magáról.

Fotó: Ripost

Károly körút

Ide is beköltöztek: Budapest szívében így néz ki egy pad, ahová normál esetben a járókelők ülhetnének le pár percre a szendvicsükkel vagy újságjukkal…

Fotó: Ripost

Kapcsolódó Cikkek