EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Belföld

Kitüntették, vitrinben őrzi elismeréseit a hős miskolci buszsofőr

A miskolci rendőrség elismeréssel jutalmazta hőstettéért Kiss Károly Zsolt buszvezetőt, aki megakadályozta, hogy kiraboljanak egy idős asszonyt. A miskolci hős a Lokálnak elmondta: vitrinben őrzi a kitüntetést, és több héttel az eset után is naponta kapja a gratulációkat. Az egykori katona hálás a rengeteg szeretetért. 

fotó: police.hu

Június 22-én dr. Bogyay Ferenc ezredes, Miskolc rendőrkapitánya elismeréssel jutalmazta Kiss Károly Zsolt buszvezetőt, aki június 5-én szolgálat közben egy idős asszony védelmére kelt, és megakadályozta, hogy egy 27 éves helyi férfi kirabolja.


– Nagy megtiszteltetés volt átvenni az elismerést az ezredes irodájában. A kitüntetés egy külön vitrinbe került otthon, a Miskolci Városi Közlekedési Zrt.-től kapott mellé, amelyet szintén az idős hölgy megmentéséért adtak. Büszkeséggel tölt el, ha rájuk nézek. Nem gondoltam volna, hogy a tettemnek ekkora visszhangja lesz, számomra természetes, hogy egy ilyen szituációban segítek, ha megtehetem – kezdte a Lokálnak a hős buszsofőr.

Mint arról korábban beszámoltunk, Károly a helyi buszt vezetve látta, ahogy egy idős asszonyt megtámadott egy fiatal férfi. A sofőr félreállt a járművel, és azonnal az áldozat védelmére kelt, leszedte róla a rablót, majd felsegítette őt a buszra. Az asszonyt az eset során semmilyen sérülés és kár nem érte. A rendőrök a buszra szerelt kamera felvételei és Károly jelentése alapján még aznap elkapták az elkövetőt.


A videó és a hír az egész országot bejárta, Károlyt azóta miskolci hősként emlegetik. A rajongóktól, ismerősöktől pedig több héttel az eset után is kapja a gratulációkat.

– Jólesnek az elismerő szavak, amelyeket üzenetben vagy kommentben kapok, de személyesen is sokan gratulálnak. A 10 éves fiam évzáróján több szülő odajött hozzám. A rokonok, barátok meglepődtek, amikor látták a videót, azóta folyamatosan küldik a rólam szóló híreket. Ők mutatták meg, hogy a Daily Mail brit hírportál szintén megosztotta a felvételt, és ott is rengetegen kommenteltek, ezeket itthon segítséggel fordítgattam le. Hálás vagyok a felém áradó szeretetért, de én egy egyszerű buszsofőr vagyok, csak tettem, amit helyesnek gondoltam – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek