2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Belföld

Lebuktak! Ordas hazugságon kapták az MSZP-t

Hazudott az MSZP – derült ki az Országos Mentőszolgálat közleményéből. Az ellenzéki párt videójában egy N. Athinaként bemutatkozó nő arról beszélt, hogy 10-ből 9 beteg meghalt az ágykiürítések miatt.

„Az állítása szerint »43 éve mentősként dolgozó« N. Athinát furcsa módon egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri, és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában” – közölte a mentőszolgálat. A téma a parlament hétfői ülésén is szóba került.


– Ne állítsanak valótlanságokat – szólította fel az MSZP-t Rétvári Bence, az Emmi államtitkára. – Sikeres volt a magyar védekezés, ne próbálják ilyen történetekkel lejáratni az egészségügyben dolgozók valós teljesítményét – mondta.

Az államtitkár arról is beszámolt, hogy jövőre 156 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mint az idén, és 918 milliárddal több, mint a szocialista kormányok idején. A baloldal béreken próbált spórolni, privatizálni akarták az egészségügyet, orvosokat, ápolókat bocsátottak el, a szakdolgozóktól is elvettek egyhavi bért, a jelenlegi kormány azonban 72 százalékkal emeli az ápolók és szakdolgozók bérét.

Rétvári Bence hozzátette: több mint 161 ezer ember kapja meg az 500 ezer forintos juttatást július elején.


MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó Cikkek