2020. július 13., hétfő
Jenő

Belföld

Mekk mesterhez hasonlította Karácsonyékat Orbán

Mekk mesterhez hasonlította Karácsony Gergelyt és a Budapestet irányító ellenzéki politikusokat Orbán Viktor a parlamentben. A miniszterelnök dokumentummal igazolta, hogy a fővárosnak 180 milliárdja van a számláján, ennek ellenére a kormány hatmilliárddal támogatta a Lánchíd felújítását. A főpolgármester mégsem csinál semmit, pedig a híd állapota napról napra romlik. 

– A Lánchíd felújításához nem a pénz, hanem a szakértelem hiányzik, Mekk mesterekkel nehéz – mondta Orbán Viktor a parlamentben, miközben felmutatta a Magyar Államkincstár jelentését. E szerint a fővárosnak 180 milliárdja van állampapírban. – Melyikük körzetének van ennyi tartaléka? – fordult a vidéki képviselőkhöz a miniszterelnök. Szerinte mindez ellentmond annak, hogy a fővárosnak ne lenne elég pénze a Lánchíd felújításához. A kormányfő emlékeztetett, hogy a kormány 6 milliárddal támogatta a felújítást.


MTI/Kovács Tamás

Korábban Orbán Balázs államtitkár azt is elárulta, hogy a főváros számláján a fent említett 180 milliárdon kívül is van pénz, így összesen 274 milliárdja van Karácsonyéknak. – Miért nem csinálnak semmit? – tette fel a költői kérdést a kormánypárti politikus.

Fotó: Sáfár Tibor

Mint ismert a szakértők szerint június 10-én kellett volna elkezdeni a Lánchíd felújítását. Tarlós István korábbi városvezető erre a célra 23 milliárdnál is többet hagyott Karácsonyéknak, akik ennek ellenére semmit sem tettek az elmúlt 8 hónap során, még a tendert sem írták ki.


A Jobbik-elnök esküt tett Sorosnak

MTI Fotó: Kovács Attila

– Van még odaát valaki? – szúrt oda Jakab Péter Jobbik-elnöknek a miniszterelnök utalva arra, hogy a Gyurcsánnyal összefogó pártból sorozatosan lépnek ki a politikusok. Az Országgyűlés bohócának tartott Jakab előtte alpári módon sértegette a miniszterelnököt, Kövér László házelnök figyelmeztette, hogy következményei lesznek a „kocsmai stílusnak”. Orbán Viktor kijelentette: a Jobbik elnöke esküt tett Soros Györgynek. Válaszul Jakab ismét útszéli stílusban kezdett el vádaskodni, de Kövér (ígéretéhez híven) megvonta tőle a szót.

MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó Cikkek