2020. július 13., hétfő
Jenő

Belföld

Mengele vagy Mandela? Kínos interjút adott a Hitlert dicsérő DK-s László Imre

Náci háborús bűnössel keverte össze a faji megkülönböztetés ellen küzdő Nelson Mandelát László Imre. A DK politikusa a Heti Tv reggeli műsorában éppen azt magyarázta a műsorvezetőnek, hogy miért méltatta Hitlert – számolt be a HírTV.

A polgármester azt mondta: a diktátorról elhangzott mondatai éppen azon a vitán hangoztak el, amikor arról döntöttek, hogy elnevezzenek-e utcát Josef Mengele német SS-tisztről, az auschwitzi haláltábor orvosáról. A műsorvezető visszakérdezésére a Gyurcsány-párti politikus azt mondta: nem Mengelére, hanem Nelson Mandelára gondolt. László Imre szerint a két név nagyon hasonlít egymásra.


A főpolgármester továbbra is hallgat

Továbbra sem kommentálja érdemben Karácsony Gergely, hogy az általa támogatott újbudai polgármester Hitlert méltatta. A HírTV levélben kért tájékoztatást arról, mi a főpolgármesteri hivatal álláspontja a DK-s politikus, László Imre botrányos kijelentéséről. A fővárosi Sajtóosztály válaszában mindössze László állásfoglalását küldte tovább. A HírTV-t korábban épp Karácsony Gergely vádolta nácimosdatással, és ezért bojkottálja a csatornát.

Kapcsolódó Cikkek