EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Sport

Szoboszlai lesz a legdrágább magyar focista

Minden idők legdrágább magyar labdarúgója lehet Szoboszlai Dominik. Az RB Salzburg válogatott középpályását körülbelül 20 millió euróra taksálják. Eddig Dzsudzsák Balázs volt a rekorder.

A hétvégén csapatával osztrák bajnoki címet nyert 19 éves Szoboszlai kiemelkedően teljesített az utóbbi hetekben, nyolc tétmeccsen hat gólt szerzett, kilenc gólpassza mellett. A mértékadó transfermarkt.de oldal 13,5 millió euróra becsüli értékét, ám egyre több nagy csapattal hozták kapcsolatba, így a 20 millió eurós ár sem tűnik túlzónak. Sőt a Corriere dello Sport szerint a 25 millió sem, mert a Milan bejelentkezése igencsak felsrófolta az árát. Korábban a Lazio és a PSG is a komoly kérők között szerepelt.


– Nagyot nőtt Dominik ázsiója, miután a Milannal is hírbe hozták – nyilatkozta a Lokálnak Dénes Tamás labdarúgó-szakíró, futballtörténész. – Kissé elbizonytalanodik azonban az ember, ha figyelembe veszi, hogy a Dortmund 20 milliót fizetett a Szoboszlaival egyidős salzburgi klubtársáért, a norvég Erling Haalandért. A Salzburg eladási toplistáját Naby Keita vezeti, akit 2017-ben majd 30 millióért vitt az RB Leipzig, mögötte Sadio Mané – 2015-ben 23 millióért ment Southamptonba. Mellesleg Mané és Keita néhány éve már a Liverpoolt erősíti.

Szóval, a kitűnő salzburgi alpesi levegő jót tesz a futballistáknak, így Szoboszlaiban is reménykedhetünk. A 19 éves futballistát előbb-utóbb úgyis eladják. S ha „csak” 20 milliót, azaz 7,1 milliárd forintot adnak érte, ő lehet minden idők legdrágább magyar labdarúgója, megelőzve Dzsudzsák Balázst és Détári Lajost.


A magyar átigazolási toplista

  1. Szoboszlai Dominik 7,1 milliárd forint (2020? RB Salzburg – ???)
  2. Dzsudzsák Balázs 6,7 milliárd (2012, Anzsi – Lokomotív Moszkva)
  3. Détári Lajos 3,5 milliárd (1988, Frankfurt – Olympiakosz)

Kapcsolódó Cikkek