2020. július 06., hétfő
Csaba

Életmód

Titkok! Mit árul el a jegygyűrű?

Sokan hordanak jegygyűrűt: vagy azért, mert a párjukkal eljegyezték egymást vagy azért, mert már házasságot kötöttek. Sokan ennek ellenkezőjét vallják, miszerint nem kell jegygyűrű ahhoz, hogy boldogok legyenek. Igen ám, de miből tudja egy kívülálló, hogy az ismerős, akivel jól elbeszélgetett, csupán csapja a szelet. Hát ilyen jelzésértéke van a jegygyűrűnek. Ami az esküvőn egy különleges alkalmat jelent, hiszen valaminek a jelképe, mivel elkötelezi egymásnak magát a férfi és a nő, és megpecsételik a sorsukat. Az apost.com összegyűjtötte, hogy mit gondolnak az emberek a jegygyűrű viseléséről.

Jegygyűrűs kezek – Pixabay

 

Sokan a “meggyűrűzés” után nem igazán hordják: nem azért, mert így akarnának pasizni, vagy csajozni. Néha prózai okai vannak ennek a jelenségnek: például valaki allergiás a fémekre, vagy csak egyszerűen meghízott és nem tudja magáról leszedni a gyűrűt. Néha reszelővel sikerül megszabadítani a feldagadt ujjat a karikagyűrűtől.


De mi van azokkal, akiknek nincs ilyen gondjuk, vajon azok boldogan viselik a aranygyűrűt? Van-e ennek lélektani jelentősége?

Elkötelezettség


A gyűrű valaminek a jelképe, ami kifejezi az elkötelezettséget, például a házassági kötelék iránt. Nagyon sok országban valódi jelkép és nagy jelentősége van. A házasság intézményének szószólói határozottan egyetértenek abban: a jegygyűrű viselése rendkívül fontos a házasság szempontjából. Az, hogy valaki visel-e jegygyűrűt, vagy sem, apróság, de jelzi, hogy a kapcsolat, amit gyűrűvel pecsételtek meg, valóban fontos az illető számára.

Felelősségvállalás

Becses tárgy a jegygyűrű – Pixabay

 

Ez a becses tárgy egyúttal tanúsítja azt, hogy felelősséget vállal az illető házaspár egymás iránt. Az ujjon viselt gyűrű – akár férfiről vagy nőről legyen szó -, emlékeztetni fogja önt arra, hogy tettei egy másik ember életére is kihatnak.

Tisztelet

A tisztelet a házasság fontos eleme, de mindkét tényező, mind a házasság és a tisztelet egy útvonalon jár. A gyűrű az egyik legegyszerűbb, ám legalapvetőbb bizonyítéka a másik iránti tiszteletnek. Amennyiben a párja azt kéri öntől, hogy viselje a gyűrűt, akkor nyugodtan teljesítse ezt a kívánságát.

A hűtlenkedés ellen is jót tesz

Amennyiben valaki közelebb akar kerülni önhöz, és szexuális ajánlatot akar tenni, akkor a gyűrű ilyenkor is jó szolgálatot tehet. Ezzel a jelképes eszközzel ki lehet fejezni, hogy nem érdeklik a kíváncsi tekintetek.

A gyermekeinek is üzenet

Manapság is fontos üzenete lehet a gyűrűnek, mivel nem árt, ha a gyermekek is hisznek majd a házasság intézményében, annak komolyságában. A későbbiekben ők is arra törekszenek majd, hogy bizalmon alapuló kapcsolatot építsenek ki. A gyűrű szimbolizálja az együvé tartozást.

Ha nem akarja, ne viselje!

Persze vannak, akik semmiképp sem hordhatnak gyűrűt, vagy munkájuk jellege teszi ezt lehetetlenné. Viszont minden egyéb kifogás, amit a gyűrű viselése ellen hoznak fel, igazából olyan ok vagy szempont, ami nem a házasság erősebbé tételét szolgálja. Ha igazán elkötelezett a társa iránt, és minden cselekedete során figyelembe veszi az ő érdekeit is, akkor a gyűrű viselésének nincs negatív oldala. Ám ha nem akarja, nem kötelező viselnie, de ezt a tényt mindenképpen beszélje meg házastársával, élete párjával!

Kapcsolódó Cikkek

 • A szenior okosórával mindig el lehet érni a papát

  A szenior okosórával mindig el lehet érni a papát

  Az okostelefonok ellen tiltakozó korosztály számára ideális a Senior Okosóra, hiszen megszűnik bennük az a félelem, hogy elállítottak, a többi családtag számára pedig megnyugtató, hogy bármikor  el lehet érni a nagymamát vagy  a nagypapát.

 • Szúnyogok ellen természetes módszerekkel!

  Szúnyogok ellen természetes módszerekkel!

  A szúnyogirtás minden korszaknak egy sajátos tevékenysége, enélkül a nyári estéket nemigen ússzák meg az emberek. Csapdosni ide-oda, szidni a kellemetlenkedő zümmögőket, úgy tűnik, sosem megy ki a divatból. Eme lények szívósak, szaporák.

 • Ruhára és autóra gyűjtenek a fiatalok

  Ruhára és autóra gyűjtenek a fiatalok

  Egyre tudatosabban spórolnak a fiatalok. Az OTP Bank megbízásából készült most egy kutatás, amelyből kiderült, hogy melyek a legfontosabb takarékossági szempontjaik.