EUR: 344,35 Ft
CHF: 319,04 Ft
2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Belföld

Ezt főzte ki Pikó! Kopog a szeme a VIII. kerületi nyugdíjasoknak

Új fejezet íródik a józsefvárosi menzaháborúban. Az igazi gond azonban csak most kezdődik, és ennek a gyerekek és az idősek isszák meg a levét. Kevés a koszt, és későn viszik ki.

Az Eurest Étteremüzemeltető Kft. levonulása óta egy VIII. kerületi bölcsőde konyhájából igyekeznek ellátni 600-650 személyt, amelynek nem éppen erre szabott a kapacitása. Emiatt többnyire csak egy fogással tudnak szolgálni. Azzal sem feltétlenül a megkívánt időben. Információink szerint sok otthonba csak délután 3 óra után jutott el a szűkös ebéd, ami bizony gondot okozhat a cukorbetegséggel küzdő időseknek és rászorulóknak.


Szombaton sokaknak már csak konzerv jut majd, vasárnap pedig még az sem, mert előbb-utóbb kifogynak a készletekből. Hacsak ki nem talál addig valamit a VIII. kerület vezetése. Hosszú távon tarthatatlan az a helyzet, amelybe belelavírozták magukat Pikó Andrásék.

És most egy újabb csavar ebben az amúgy sem hétköznapi történetben: a kirúgott szolgáltató újból bejelentkezett a VIII. kerületi önkormányzatnál. Főznének, ha fogadnák az ételt, amit küldenek.


“A Klassz Menza Kft. szerződésének érvénytelenítése nem volt jogszerű, a cég most is érvényes szerződéssel rendelkezik. A cég akár napokon belül helyre tudná állítani a korábban megszokott szolgáltatást” – közölte Vigh Károly, a cég jogi képviselője. “Több levélben is jeleztük, hogy nyitottak vagyunk az egyeztetésre, de sajnos semmilyen válasz nem érkezett a polgármester úrtól.”

Pikó András végül a Napi.hu portálnak válaszolt: “Az Eurest Kft. – eleget téve a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatában foglaltatnak- július 1-től nem végez közétkeztetést Józsefvárosban. A Józsefvárosi Önkormányzatnak vannak kapacitásai arra, hogy házon belül lássa el a közétkeztetési feladatokat.”

Pillanatnyilag tehát nincs párbeszéd, csak sok korgó gyomor. A menesztett cég, a Klassz Menza Kft. több fórumon támadja Pikó András egyszemélyi döntését, a Közbeszerzi Döntőbizottság kedden már neki adott igazat, ezt a határozatot viszont bíróságon akarja semmissé tenni a józsefvárosi polgármester.

Kapcsolódó Cikkek