EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Sport

Hamilton utoléri Schumachert

Ki állítja meg Lewis Hamilton Mercedesét? A kérdés a hét végén, az Ausztriában újrastartoló Forma–1-es idény kapcsán aktuális. A Lokál Baumgartner Zsolttal, az első magyar F1-es pilótával latolgattuk az esélyeket.

Ausztrália helyett Ausztria, március helyett pedig július, röviden így foglalható össze az autóscirkusz járvány miatt elhalasztott idei története. A hét végén azonban újra kezdődik a versengés, és a két spielbergi futam után máris a mogyoródi pályán folytatódik a sorozat. Apró szépséghiba, hogy nézők nélkül.


– Úgy néz ki, hogy az erőviszonyok idén sem nagyon változnak – nyilatkozta a Lokálnak Baumgartner Zsolt, az első magyar F1-es pilóta az esélyekkel kapcsolatban. – A Mercedes alighanem megőrzi korábbi fölényét, így Hamilton megszerezheti hetedik vb-címét, és ezzel utolérheti a legendás Michael Schumachert. Talán nem lesz annyira nyomasztó a Mercedes-fölény, mint tavaly, a Red Bull és a Ferrari kellemetlen perceket szerezhet a címvédő angolnak. Természetesen Max Verstappen, illetve az olasz istállótól búcsúzó Sebastian Vettel révén. Keveset teszteltek a csapatok, a nagyok biztosan könnyebben kiheverik a leállás okozta veszteségeket, de az biztos, hogy mindenki számára kissé bizonytalan a jövő.

A Forma–1 vezérkara – sűrített menetrend szerint – a lehető legtöbb futamot akarja megrendezni, de az egyszer már átírt forgatókönyv a járványhelyzet függvényében változhat.

A Forma–1-es vb 71. idénye a spielbergi Red Bull Ringen rajtol a hét végén, az M4 Sport az edzéseket és a vasárnapi futamot 15.10-től élőben közvetíti.

Kapcsolódó Cikkek