2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Sport

LeBron James újabb aranyra hajt

Több mint négy hónapos szünet, azaz 141 nap után ma indulnak újra az amerikai kosárlabdaliga, az NBA küzdelmei Floridában, a két Los Angeles-i óriás, a Lakers és a Clippers rangadójával.

Az idei szezon az orlandói Disney World központban – zárt kapuk mögött – fejeződik be, ahol 22 csapat egy elkülönített „buborékban” meccsel. Minden gárda nyolc mérkőzést játszik még az alapszakaszból, azután augusztus 17-én indul a rájátszás, a finálé legkésőbb október 13-án zárul. Állítólag akkor sem fújják le a küzdelmeket, ha valaki megfertőződik, de minden játékosnak jogában áll eldönteni, vállalja-e a meccset, ugyanis az úgynevezett buborékot nem hagyhatják el, amíg csapatuk versenyben van.


Mindenesetre nagy harc várható a Milwaukee és az LA Lakers között. Előbbi 1971 után nyerhet újra bajnokságot, míg utóbbi sztárját, LeBron Jamest korábbi nyilatkozataival ellentétben már nem annyira zavarják az üres lelátók. A 35 éves James – aki 25,7 pontos és karriercsúcsot jelentő 10,6 gólpasszos átlaggal büszkélkedhet – októberben a negyedik NBA-trófeáját akarja megszerezni a Lakers színeiben. Robert Horry és John Salley után ő lehet az NBA történetében a harmadik, aki három különböző csapattal ér fel a csúcsra.

 AFP

Buborékban élnek

A Disney World három hoteljében minden kosaras külön-külön szobában van, de rendelkezésükre állnak a játéktermek, a horgászterületek, bowling- és golfpálya.  Az edzések és meccsek után a hotelben kell zuhanyozni. Egy-egy edzésre három óra van, utána fertőtlenítés következik, és virtuális kápolna is rendelkezésre áll.

Kapcsolódó Cikkek