2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Belföld

Egy kedves holland fickóról posztolt a miniszterelnök, akinek nyírparasznyai a felesége

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken egy fotót tett közzé közösségi oldalára, ahol a Karmelita kolostorban fogadja Geert Wilders holland politikust, az ország negyedik legnagyobb pártjának, a Szabadságpártnak vezetőjét.

Nem, ő nem a holland miniszterelnök, aki nemrég dühödten támadta hazánkat. De persze politikus ő is, csakhogy neki nyírparasznyai a felesége – tudta meg a Ripost.


Sokan emlékezhetnek rá, amikor alig másfél hete a magyar miniszterelnök ezt nyilatkozta:

„Ha nem sikerül megállapodásra jutni a vitás kérdésekről a költségvetéssel és a mentőcsomaggal összefüggésben, az Hollandiának lesz köszönhető. A piros sarokban Hollandia áll, a kékben pedig Magyarország, ez ilyen egyszerű.”

Aztán konkrétan szóba került a ”holland fickó„:


“Nem tudom, hogy mik szerepelnek Mark Rutte holland miniszterelnök személyes okai között, hogy miért gyűlöli Magyarországot és személy szerint engem, de végtelenül durván támadja az országot. Nem szeretek ujjal mutogatni, de a holland úr a felelős azért a felfordulásért, amiben most vagyunk.”

Röviddel ezelőtt újra egy holland fickóról posztolt a miniszterelnök, de egy egészen másik politikusról:

A kormányfő bejegyzéséhez annyit írt angolul, hogy “A nice Dutch guy”, vagyis “Egy kedves holland fickó”.

Gyakran jár Magyarországon, s ezúttal a Várba is ellátogatott Geert Wilders, a jobboldali radikális holland Szabadságpárt (PVV) vezetője, aki néhány napja ezt posztolta a magyar miniszterelnökről:

„Orbán Viktor az egyedüli EU vezető aki megvédi a jogállamiságot, a szabadságot azáltal, hogy az iszlámot távol tartja. Tiszteletet érdemel.”

Wildersnek nyírparasznyai magyar felesége van, Márfai Krisztina, akivel 1992-ben házasodott össze. A holland politikus jóban van a falu legismertebb emberével, Bunyós Pityu mulatós-énekessel is. Wilders néhány éve Vilmos Sándor holland királyt és Máxima királynőt magyar pálinkával ajándékozta meg – írja a Ripost.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek