EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Sport

Tíz fertőzött a váci kézilabdázóknál

A Vác női kézilabdacsapatának tíz játékosa koronavírus-fertőzést kapott. A klubnál május 25-én kezdték újra az edzéseket, és a korábbi heti kétszeri tesztelés mindenkinél negatív lett. Az érintettek tünetmentesek, és 14 napos karanténba vonulnak.
A váciak közleménye szerint az újrakezdéskor messzemenően betartották a játékosok és a szakmai stáb tagjai is az egészségügyi előírásokat. Ennek ellenére a múlt héten több játékosnál jelentkeztek íz- és szagérzékelés-vesztési tünetek. A PCR-teszt – egyelőre – tíz kézilabdázónál mutatott ki koronavírus-fertőzést. A szakmai stáb összes tagja negatív lett.

– A szövetség pontos ajánlást adott az edzésekhez való visszatéréshez, a váci klub az ajánlást messzemenőkig betartotta. A járványhelyzet napról napra változik, sajnos vannak kivédhetetlen szituációk, sorozatos negatív teszteredményeket pozitívak követhetnek. A szövetség elemzi a klubok felkészülésének és a bajnokság megkezdésének feltételeit, s ha a szükséges, új szabályozást fogunk kiadni, addig is pedig minden rendelkezésünkre álló eszközzel segítjük a klubokat – nyilatkozta Novák András, a kézilabda-szövetség operatív igazgatója Magyar Nemzetnek.

Pálinger Katalin, a szövetség női szakágért felelős alelnöke laptársunknak hozzátette, hogy ismét bebizonyosodott, hogy a sportág szereplői fokozottan ki vannak téve a járványveszélynek. Ezért Magyar Kézilabda-szövetség jó döntést hozott, amikor idő előtt befejezettnek nyilvánította az idényt.
– Kirsner Erika elnökségi megbízottal, a váci klub elnökével folyamatos kapcsolatban vagyok, tudom, hogy a Vác komolyan vette az előírásokat. Sajnos, ennek ellenére megtörtént a baj – mondta Pálinger.

Kapcsolódó Cikkek