Lokál » Programok

Programok

- tól - ig

 

Szolgáltatók


Óbudai Búcsú

Az egykor messze földön híres Óbudai Búcsú, a „KirschenKiritog” (Cseresznyés búcsú), mintegy háromszáz éves múltra tekint vissza. Idén június 24-én várja az érdeklő, kikapcsolódásra vágyó családokat. Eredetileg a Szent Péter és Pál Főplébánia templom védőszentjeinek a búcsúja volt, és a Főplébánia templom körül tartották. A programot 10 órakor az Alma együttes koncertje nyitja, ahol nemcsak a gyerekek, de a szülők is aktív részeseivé válnak a táncos-zenés együttlétnek. Majd Németh Bea nemezkészítő vezetésével élvezhetik a kreatív alkotás örömét a játszóházban. Az ünnepélyes szentmisét 11 órakor tartják a Szent Péter és Pál-főplébánia–templomban. Délután nemzetiségi kórus és táncfesztivál valamint zenei programok színesítik a programot, mely 20 órakor az R-GO együttes koncertjével zárul.

Évadzáró előadás

„Játsszunk Kabarét” címmel tartja évadzáró előadását a Csili Színjátszókör június 24-én 15 órakor a Csili Művelődési Központban (XX. kerület, Nagy Győry István u. 4–6.). A garantáltan jó hangulatú produkciót előadja: Farkas Zsuzsa, Fazekas Klára, Katona János, Keresztúri Kálmán, Pető Nóra és Schrem Rudolf. Az előadásra a belépés ingyenes.

Gyermekbúcsú

Hagyományos évadzáró gyermekmulatság. halhatatlanság országa - Fabók Mancsi Bábszínháza, az Eszter-lánc mesezenekar koncertje, Varázs Tamás bűvész, Vitéz László bábjáték automata, Csupa-csoda Vándorjátszótére, Bogárháton játszóháza, kézműveskedés, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok várják a gyerekeket.

A Felső Tízezer és Barkóczi Noémi Kertipartija a Dürerben

A Felső Tízezer és Barkóczi Noémi közös kertipartija a Dürer szabadtéri színpadán! A felső tízezer lendületes és szellemes banda, amely power-popjával feldob minden hangulatot, kedvet, minden arcra mosolyt csalva kérdőjel helyett. Hangzásviláguk a 80-as 90-es évek alternatív gitárzenéjében gyökerezik, szövegeik pedig a felnőtté válásról és a fiatalok útkeresési nehézségeiről szólnak. Barkóczi Noémi énekes-gitáros a hazai dalszerzői színtér egyik klassz színfoltja, 2016-ban kezdett el igazán mozgolódni, ennek eredménye első szólólemeze a ‘Nem vagyok itt’. A budapesti klubkoncertek közben jött a gondolat, hogy a következõ dalok már zenekaros verzióban szólaljanak meg, így a projekt 2017 második felére zenekarrá bővült, a közös munka lenyomata pedig a Linóleum című EP. Ezen az estén egy teljesen új felállásban, de a megszokott dalokat hallhatják az érdeklődők.

Salome a Szigeten

Strauss vérfagyasztó zenedrámája tölti be Szent Iván éjének idején a Margitszigetet az idei nyár lehengerlő operabemutatójában, amely Salome egyszerre ártatlan, morbid és tragikus történetét varázsolja színre. Amikor Richard Strauss témájául Oscar Wilde „botrányos” Saloméját választotta, a korabeli közönség megdöbbent, hogy Keresztelő Szent János és Salome történetét erotikus és véres látomásként merik eléjük tárni. A mű azonban már az 1905-ös drezdai ősbemutatón is óriási sikernek bizonyult. Június 24-én a legnagyobb kihívásokat támasztó énekesi és színészi feladatok egyikébe tartozó Salome címszerepében Sera Goesch, a fiatal, világklasszis török szoprán először mutatkozik be Magyarországon.

Polinéz tánc kezdőknek

A polinéz szigetvilág életvidám, energikus táncai kezdőknek. Az óra azoknak a nőknek szól, akik szeretnének ezzel a távoli és színes kultúrával és mozgásformával megismerkedni. Az intenzív mozgás erősíti a comb- és hasizmokat, az egyensúlyérzéket és mozgáskoordinációt.További információ a tahititanc.hu oldalon olvasható.

Karmester-mesterek Budapesten

Ismét nemzetközi bravúrra készülnek a Szolnoki Szimfonikusok. A mesterkurzus egy olyan nemzetközi színvonalú kulturális projekt, ahol a résztvevők akadémiai szintű képzésben részesülnek. Az oktatás színvonalának biztosítéka Alpaslan Ertüngealp karmester, aki az elmúlt évi Masterclass karmester tagozatának volt szakmai vezetője, valamint zsűritagja a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenynek. A Masterclass bázisát a Szolnoki Szimfonikus Zenekar alkotja. A mesterkurzust záró gálakoncertnek június 25-én 19 órakor a budapesti MOM Kulturális Központ ad helyet, mely koncerten a Masterclass kiemelkedő résztvevői vezénylik az Szolnoki Szimfonikusokat. Az est folyamán a zenetörténet legkiválóbb komponistáinak remekművei csendülnek fel a kurzus hallgatóinak vezényletével. A belépés díjtalan.

Nyári sporttáborok

Már lehet jelentkezni a Városgazda Utánpótlás Akadémia nyári, 11 turnusban indított nyári táboraira. Kilenc szakosztály táborai mellett az összes sportágat összefoglaló sportágválasztó tábort is kipróbálhatják az érdeklődők. A sportprogramok mellett napi háromszori étkezéssel, programok, animációs foglalkozás és strandolás gondoskodik a gyermekek szórakoztatásáról. A táborok időpontjairól, helyszíneiről és a részvételi feltételekről a www.varosgazda18.hu weboldalon találnak információt az érdeklődők.
11 program