Lokál » Programok » Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Programok

- tól - ig

 

Szolgáltatók


Salome a Szigeten

Strauss vérfagyasztó zenedrámája tölti be Szent Iván éjének idején a Margitszigetet az idei nyár lehengerlő operabemutatójában, amely Salome egyszerre ártatlan, morbid és tragikus történetét varázsolja színre. Amikor Richard Strauss témájául Oscar Wilde „botrányos” Saloméját választotta, a korabeli közönség megdöbbent, hogy Keresztelő Szent János és Salome történetét erotikus és véres látomásként merik eléjük tárni. A mű azonban már az 1905-ös drezdai ősbemutatón is óriási sikernek bizonyult. Június 24-én a legnagyobb kihívásokat támasztó énekesi és színészi feladatok egyikébe tartozó Salome címszerepében Sera Goesch, a fiatal, világklasszis török szoprán először mutatkozik be Magyarországon.

Budapesten a hegedű fenegyereke

A bejrúti születésű, spanyol hegedűművész, a világszerte ismert és minden korosztályban ünnepelt Ara Malikian világkörüli turnéjának második hullámában először lép fel Magyarországon, a Margitszigeten, a Budapesti Nyári Fesztivál keretében. Malikian a színpadon egy pörgős rockzenészt meghazudtoló vehemenciával, energikus mozgással és hihetetlenül magával ragadó színpadi jelenléttel szögezi székéhez a hallgatóságot, miközben a legnagyobb klasszikus (virtuóz) zeneművek újszerű megszólaltatása mellett, egyedülálló módon ötvözi a cigány, a klezmer, a tangó és a spanyol flamenco zenék világát és legfontosabb darabjait. A hegedű virtuóz fenegyereke héttagú együttesével lép fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A nagy Gatsby

Az ideinyár táncszenzációját, az F. Scott Fitzgerald népszerű A nagy Gatsby című regénye és Baz Luhrmann 2013-as kétszeres Oscar-díjas filmje alapján készült The Great Gatsby című balettshow-t láthatja a közönség július 6-án és 7-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A húszas évek Amerikájának kicsapongó, élvhajhász világát ezúttal neves neves nemzetközi balett-társulatok táncosai jelenítik meg. A szentpétervári Mariinszkij Balett nyolc sztárszólistája, köztük Denis és Anastasia Matvienko mellett az amerikai Complexions Contemporaray Balett, valamint a Kijevi és Odessai Nemzeti Balett táncosai alakítják a dzsessz és a lehetőségek mámorában élő dúsgazdagok kiégett figuráit.

Filmzene Fantázia

A Budapesti Nyári Fesztiválon már hagyományosnak számítanak a filmzenei koncertek, amelyek minden évben az ország egyik legszebb mozijává változtatják a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot. A Filmzene Fantázia koncert show augusztus 17-én minden idők legsikeresebb filmzenéit mutatja be Nic Raine karmester és a Budapest Symphony Orchestra tolmácsolásában. Az idei program a fantasy és science-fiction filmek köré épül: a műsorban felcsendülnek a Harry Potter sorozat, A gyűrűk ura és a Trónok harca melódiái, a science-fiction világából pedig a legemlékezetesebb űrszimfóniák, mint az Űrszekerek és a Csillagok háborúja dallamai. De itt lesznek a szuperhősök is: John Williams Superman indulója és Danny Elfman éjsötét Batman zenéje.

Vissza a reneszánszba

Zenés időutazásra hívja a gyerekeket és a felnőtteket az Aranygyapjú Társulat augusztus 19-én a margitszigeti Szent Margit-romoknál. A Mátyás, az igazságos című zenés bábjátékban jól ismert, ma is időszerű mondanivalóval bíró Mátyás-mesék elevenednek meg, amelyek segítségével kicsik és nagyok bepillanthatnak a népmesei hőssé vált magyar uralkodó igazságos mivoltába. A gyevi bíró, az okos lány és a budai kutyavásár történetét reneszánsz ihletésű zenékkel és vásári tréfákkal köríti a társulat. A darabban tekerőlant- és kobozmuzsika gondoskodik az udvari hangulatról. Az előadás 5 éves kortól ajánlott.
19 program