Lokál » Programok » Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Programok

- tól - ig

 

Szolgáltatók


Salome a Szigeten

Strauss vérfagyasztó zenedrámája tölti be Szent Iván éjének idején a Margitszigetet az idei nyár lehengerlő operabemutatójában, amely Salome egyszerre ártatlan, morbid és tragikus történetét varázsolja színre. Amikor Richard Strauss témájául Oscar Wilde „botrányos” Saloméját választotta, a korabeli közönség megdöbbent, hogy Keresztelő Szent János és Salome történetét erotikus és véres látomásként merik eléjük tárni. A mű azonban már az 1905-ös drezdai ősbemutatón is óriási sikernek bizonyult. Június 24-én a legnagyobb kihívásokat támasztó énekesi és színészi feladatok egyikébe tartozó Salome címszerepében Sera Goesch, a fiatal, világklasszis török szoprán először mutatkozik be Magyarországon.

Budapesten a hegedű fenegyereke

A bejrúti születésű, spanyol hegedűművész, a világszerte ismert és minden korosztályban ünnepelt Ara Malikian világkörüli turnéjának második hullámában először lép fel Magyarországon, a Margitszigeten, a Budapesti Nyári Fesztivál keretében. Malikian a színpadon egy pörgős rockzenészt meghazudtoló vehemenciával, energikus mozgással és hihetetlenül magával ragadó színpadi jelenléttel szögezi székéhez a hallgatóságot, miközben a legnagyobb klasszikus (virtuóz) zeneművek újszerű megszólaltatása mellett, egyedülálló módon ötvözi a cigány, a klezmer, a tangó és a spanyol flamenco zenék világát és legfontosabb darabjait. A hegedű virtuóz fenegyereke héttagú együttesével lép fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A nagy Gatsby

Az ideinyár táncszenzációját, az F. Scott Fitzgerald népszerű A nagy Gatsby című regénye és Baz Luhrmann 2013-as kétszeres Oscar-díjas filmje alapján készült The Great Gatsby című balettshow-t láthatja a közönség július 6-án és 7-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A húszas évek Amerikájának kicsapongó, élvhajhász világát ezúttal neves neves nemzetközi balett-társulatok táncosai jelenítik meg. A szentpétervári Mariinszkij Balett nyolc sztárszólistája, köztük Denis és Anastasia Matvienko mellett az amerikai Complexions Contemporaray Balett, valamint a Kijevi és Odessai Nemzeti Balett táncosai alakítják a dzsessz és a lehetőségek mámorában élő dúsgazdagok kiégett figuráit.
17 program