Lokál » Programok » Koncert » SYRIUS LEGACY KONCERT

SYRIUS LEGACY KONCERT

Vidákovich Izsák – tenorszaxofon, fuvola
Ludányi Tamás – alt- és szopránszaxofon, EWI
Tempfli Erik – billentyűs hangszerek
Fonay Tibor – basszusgitár
Benkó Ákos – dob, ének

Pataki László-Charles Fisher: Devil’s Masquerade
Pataki László-Charles Fisher: Crooked Man
Pataki László-Charles Fisher: I’ve Been This Down Before
Orszáczky Miklós-Charles Fisher: Psychomania
Orszáczky Miklós-Charles Fisher: Observation of an Honest Man
Syrius Legacy: Free intro to In the Womb of a Shout
Ráduly Mihály-Charles Fisher: In the Womb of a Shout
Pataki László-Orszáczky Miklós: Concerto for a Three-stringed Violin and Five Mugs of Beer


A Syriust 1962-ben alapította Baronits Zsolt, legendás tagjai az alapítón kívül Orszáczky Miklós, Pataki László, Ráduly Mihály, Veszelinov András. Eleinte tánc- és beatzenét játszottak, majd a végleges felállás után a progresszív jazz-rock irányzat volt a jellemző. A közönség világ szerte kedvelte a friss hangzású zenéjüket, egyetlen így megjelent lemezük a The Devil’s Masquerade, melyet Ausztráliában készítettek el, majd egy évvel később megjelent MagyarországonAz ördög álarcosbálja címmel. Az új Syrius Legacy zenekar a legjobb bizonyítéka annak, hogy a legendás hírű Syrius együttes zenei hatása a mai napig tart. A formáció a JazzMa.hu szaklap Szakmai és Olvasói Szavazólistáján is első helyezést ért el “Az év jazzlemeze”, “Az év jazzegyüttese” és “Az év jazzkoncertje” kategóriákban.
A zenekar szülőatyja Maloschik Róbert a fiatal nemzedék legkiválóbbjait válogatta a csapatba. A Rév-Komáromban (Felvidék) született dobos-énekes,Benkó Ákos 2012-ben megnyerte a Jávori Vilmos Jazz Dob Tehetségkutatót, negyedik éve a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékének dob adjunktusa. A hódmezővásárhelyi születésű basszusgitáros, Fonay Tibor 2013-ban megnyerte az Orszáczky Jackie Basszusgitár Tehetségkutatót. 2014. december elején kimagasló művészi teljesítményéért Junior Prima díjat kapott. A Nagykárolyban (Erdély) született billentyűs, Tempfli Erik a Kőbányai Zenei Stúdió idén végzett növendéke, Cseke Gábor tanítványa. A tatabányai alt- és szopránszaxofonos, Ludányi Tamás az Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszék Masters képzésének végzett növendéke. Ezzel párhuzamosan júliusban végzett a Nürnbergi Zeneakadémia Jazztanszékén. A tenorszaxofonos-fuvolista, Vidákovich Izsák az Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének növendéke.
Első fellépésük 2014-ben a Debreceni Jazznapokon volt, 2015 októberébenben pedig elkészült első lemezük Az ördög álarcosbálja – Újratöltve címmel. Reméljük, több generációnak is örömet szerzünk ezzel a koncerttel!